Cookies

Ky seksion ka të bëjë me atë se çfarë janë cookies dhe teknologjitë e tjera gjurmuese, si i përdorim ato dhe si mund t’i menaxhoni ato.

Çfarë janë cookies?

Cookies janë skedarë të vegjël që ruhen në pajisjen tuaj kur vizitoni një faqe në internet. Nëpërmjet përdorimit të cookies, faqja e internetit arrin t'ju kujtojë dhe të analizojë mënyrën se si e keni përdorur sitin sa herë që ktheheni në të.

Çfarë janë teknologjitë e tjera të ngjashme gjurmuese?

Këtu i referohemi çdo metode tjetër të përdorur për të ruajtur informacionin, për të fituar akses në informacion ose për të gjurmuar aktivitetet në pajisjen tuaj, të tilla si Local Shared Objects (“flash cookies”), scripts, pixels gjurmues dhe plugins, gjurmuesit e aplikacioneve (duke përfshirë SDK-të) në smartphone-t, tabletat, smart TVs ose pajisje të tjera.

Si i përdorim cookies/teknologjitë gjurmuese

Ne përdorim cookies për të bërë disa gjëra. Për shembull, për të kujtuar preferencat tuaja, për të regjistruar atë që keni vendosur në shportën tuaj të blerjeve, ose për të llogaritur numrin e njerëzve që shikojnë një faqe në internet. Ne gjithashtu i përdorim ato për të mbajtur shënime se çfarë keni blerë nga ne, çfarë keni bërë në faqe dhe për ta bërë reklamimin më të përshtatshëm për ju.

Cookies kanë një identifikues unik alfanumerik që qëndron në shfletuesin tuaj. Në shumë raste, ne nuk do të jemi në gjendje të bëjmë një lidhje midis jush dhe informacionit që mbledhim nga përdorimi i një cookie. Sidoqoftë, cookies mund të na mundësojnë që ta lidhim atë informacion të mbledhur përsëri me ju dhe informacionin tuaj personal, për shembull, kur hyni, ose zgjidhni të regjistroheni për një shërbim, raport ose gazetë. Për shembull, ne mund të përdorim web analytics për të përcaktuar se cilin ISP përdor adresa juaj IP për shfletim, e cila më pas mund të përdoret për të personalizuar komunikimet që merrni nga ne (nëse vendosni të merrni komunikime të personalizuara). Për informacion të mëtejshëm se si i përdorim informacionet tuaja, ju lutemi vizitoni Rregulloren tonë të Privatësisë.

Kategoritë e cookies

Ne kemi kategorizuar cookies tona në kategoritë e mëposhtme:

  • Rreptësisht të nevojshme: janë thelbësore për funksionimin e duhur të Celular.al. Pa këto cookies, ne nuk mund të ofrojmë funksionim efektiv të Celular.al.
  • Të performancës: këto përdoren për të analizuar mënyrën e funksionimit të faqes sonë të internetit dhe mënyrën se si ne mund ta përmirësojmë atë.
  • Të funksionalitetit: këto ndihmojnë për të përmirësuar përvojën tuaj duke bërë gjëra të tilla si kujtimi i emrit të përdoruesit që keni deklaruar ose produkteve që keni shtuar në shportën tuaj.
  • Të shënjestrimit/reklamimit: këto përdoren për të ndarë disa informacione me palë të treta me të cilat reklamojmë, në mënyrë që ne të dimë se si keni arritur në faqen tonë të internetit dhe të jemi në gjendje të pajtohemi në një nivel të përgjithshëm me partnerët tanë. Ne gjithashtu mund të përdorim cookies për të identifikuar pjesët e faqes në internet për të cilat ju jeni të interesuar. Ne më pas përdorim këtë informacion për t'ju treguar reklama dhe faqe që mendojmë se mund të jenë me interes për ju, për të përshtatur mënyrën se si ne komunikojmë me ju ose për të përshtatur përmbajtjen e komunikimeve që ju dërgojmë. Nëse preferoni, mund të menaxhoni cookies në faqen tonë të internetit. Përshtatja e përmbajtjes së komunikimeve që ju dërgojmë do të thotë që përfshin informacionin që pasqyron interesin që ju keni treguar në përmbajtjen e faqeve tona të internetit, ose ofertat ose promovimet që ne mendojmë se mund t'ju interesojnë dhe për të përmirësuar mënyrën se si iu përgjigjemi nevojave tuaja.

Përveç cookies që përdorim në faqet tona të internetit, ne gjithashtu përdorim cookies në disa emaile dhe njoftime që dërgojmë në pajisjet tuaja celulare nga aplikacionet tona. Këto na ndihmojnë të kuptojmë nëse e keni hapur emailin dhe si keni ndërvepruar me të. Nëse keni aktivizuar imazhe, cookies mund të vendosen në kompjuterin tuaj ose në pajisjen celulare. Cookies gjithashtu do të vendosen nëse klikoni në ndonjë link brenda emailit.

Ju lutemi vini re gjithashtu se disa cookies mund të vendosen nga shfletuesi juaj, për shembull kur shfletoni duke përdorur Google Chrome. Ne nuk kontrollojmë përdorimin e skedarëve të shfletuesit, prandaj ju sugjerojmë të kontrolloni politikën e cookies të shfletuesit për të kuptuar se si përdoren dhe si mund t'i menaxhoni ato cookies.

Cookies të palëve të para

Cookies të palëve të para vijnë nga i njëjti domen me faqen e internetit që po vizitoni aktualisht (në këtë rast, Celular.al). Shikoni listën tonë të cookies të palëve të para (treguar më vonë në këtë politikë të cookies).

Cookies të palëve të treta

Cookies të palëve të treta burojnë nga një domain që është i ndryshëm nga faqja e internetit të cilën po vizitoni. Për shembull, kur vizitoni faqen tonë të internetit, ne mund të lidhemi me faqen e internetit të një kompanie tjetër – si llogaria jonë në Facebook, ose një video nga faqja jonë në YouTube. Ne nuk kontrollojmë se si i përdorin cookie-t e tyre, ndaj ju sugjerojmë të kontrolloni faqen e tyre të internetit për të parë se si po i përdorin dhe si mund t'i menaxhoni ato.